Reklama
 
Blog | Vojtěch Basl

Andělský úlet

Tak jsem zase jednou nemohl usnout. A protože jsem se zrovna nacházel v pokoji s onou kouzelnou skříňku, ze které se docela blbne. U mě riziko, že bych mohl zblbnout ještě víc relativně nehrozí, takže jsem ji pouštěl bez obav.

A ejhle, zrovna mi tam Pavel Anděl popřál dobrou noc. Jako vtip dobrý, nebýt toho, že to byla jedna z posledních souvislých slov, která pronesl. Od začátku přímého přenosu seděl. Na židli, za barpultem, na bobku. Nechci tím říct, že stát asi nemohl, ale vypadalo to tak. A způsob "moderování", který připomínal kombinaci Jaroslava Bašty (co do éééééééééééééé) a Miloše Zemana (co do nepovedených bonmotů).

Bohužel, to všechno k velké škodě těch, kdo tam přijeli hrát. Trio PaCoRa (Stano Palúch – housle, Marcel Comendent – cimbál, Róbert Ragan – kontrabas) jsem slyšel poprvé. Kustoricův Non Smoking Orchestra už české kotlině zná spousta lidí; zvuk od tři slovenských (resp. 2 slovenských a jednoho moldavského) muzikanta ještě z podtatří tolik nedolehl. Každopádně mě naprosto uchvátil. Zkuste si poslechnout skladbu, kterou včera v noci hráli (naživo): http://www.pacoratrio.sk/music/mp3/Perplex.mp3

Jenže co je to platné, když moderátor konstatuje asi po patnácté, že je to folklór, a vlastně i není, nebo když dospěje k zjištění, že vatu na cimbálové paličky si hráč musí namotat sám.

Reklama

Situaci nezachrání ani potom zařazený krásně pitomý britský sitcom Hotýlek. John Cleese je samozřejmě komik z nejlepších (i když se někomu třeba humor létajících cirkusů líbit nemusí), co ale dovede špatný dabing i s takovým hercem, to nikomu nepřeju vidět.

Ráno jsem se podíval na diskusní stránky k Noci s Andělem. Překvapilo mě, že nejsem jediný, komu výstupy Pavla Anděla přišly zvláštní. Jeden z příspěvků v diskusi: "áááááá chci jen éééé jakoby éééééé podotknout, že éééé bez těch éééé
slovních jako vsuvek by to éééé bylo áááá lepší………".

Nekoukám na tenhle pořad pravidelně. Proto bych asi neměl vůbec hodnotit. Rozhodně nejsem objektivní. Jen jsem v tu včerejší noc nevěděl, jestli sním, nebo bdím. Tak možná, že se mi to jen zdálo. Anebo to možná byl jen andělský úlet.